23948sdkhjf

”Värmeväxlarsystemen kommer att utvecklas bättre hos ny ägare”

Anställda påverkas av affären

Alfa Laval sälja nu delar av sin ”Greenhouse”-verksamhet till Nibe. Verksamheten för värmeväxlarsystem har varit en del av ”the Greenhouse” sedan 2016. Den flyttades dit tillsammans med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat. Strategin har visat sig vara framgångsrik och värmeväxlarsystem-verksamheten redovisade intäkter på 300 miljoner kronor under 2017.

Verksamheten har verkligen förbättrats under 2017. Dock har vi dragit slutsatsen att verksamheten kommer att få ännu bättre möjligheter att utvecklas inom Nibe-koncernen. Det är en stark aktör med dedikerat fokus på VVS-industrin – och värmeväxlarsystemen kommer att bli ett värdefullt komplement till deras nuvarande produktportfölj, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval.

Överenskommelsen om att avyttra affärsområdet för värmeväxlarsystem till Nibe-koncernen kommer att påverka cirka 60 anställda i Sverige, Frankrike, Ryssland, Tjeckien, Finland, Storbritannien och Slovakien. Dessa medarbetare kommer att fortsätta sin anställning inom Nibe-koncernen i samband med slutdatum för transaktionen.

Med förvärvet får Nibe Climate Solutions ett högkvalitativt kompletterande produktsortiment med goda affärsmöjligheter, samtidigt som det skapar synergier med Nibe:s värmepumpar. Det känns också värdefullt och positivt att såväl ledning som övriga anställda fortsätter sina anställningar i Nibe-koncernen säger Gerteric Lindquist, Nibe Industriers koncernchef. 

Alfa Laval kommer dock att fortsätta att utveckla och producera värmeväxlare för VVS-marknaden, inklusive fjärrvärmeapplikationer, där Alfa Lavals teknik och produkter anses vara referenslösningar. Nibe Group kommer att vara kund till Alfa Laval även efter avyttringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096