23948sdkhjf

Nu ska skogsbrukets hållbarhet tydliggöras

För att kunna redovisa hållbarhet kopplat till skogsbruket ska ett nytt projekt bygga vidare på de befintliga standarder som finns idag och anpassa dem till svenskt skogsbruk.
Bioinnovationsprojektet "Hållbarhetskriterier och livscykelanalys för skogsbruk" arbetar med frågan som i sin tur leds av SIS, Swedish Standards Institute. Projektet kommer att arbeta med att redovisa skogsråvarans hållbarhet utifrån gällande europeiska standarder för hållbarhetskriterier och livscykelanalys.

Projektet ska ge en grund för hur man kommunicerar kring hållbarhetsfrågor, säger Maria Gustafsson, projektledare SIS, i ett pressmeddelande.

– För att inköpare, upphandlare och konsumenter ska motiveras att satsa på biobaserat och kanske acceptera ett högre pris så behövs tydlig och tillförlitlig hållbarhetsinformation. Det inkluderar trovärdiga och transparenta data samt gemensamt accepterade verktyg, säger hon.

Den 7 mars samlades aktörer inom bland annat skogsbruket, byggsektorn och andra berörda myndigheter för startskottet av vad som kommer att bli ett två år långt arbete med projektet.

– Vi vill kommunicera det svenska skogsbrukets hållbarhet på ett övertygande sätt utan att för den skull skapa alltför tung administrativ börda för skogsnäringen, säger Maria Gustafsson i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141