23948sdkhjf

Volvo GTO i Köping investerar

Tanken är att med två onlinesystem kunna övervaka sina verktygsmaskiner vid fabriken.
Det är alltså Volvo GTO (Group Trucks Operations) som satsar.

Med hjälp av två onlinesystem av modellen Intellinova Parallel EN ska de kunna övervaka sina verktygsmaskiner.

Tanken är att övervaka den mekaniska konditionen på maskinspindellagringar i åtta verktygsmaskiner från Makino. Mätenheterna kommer att integreras med maskinverktygets styrsystem.

– Regelbunden kontroll av maskinernas vibrationsnivåer med SPM:s onlinesystem är ett viktigt steg framåt när det gäller diagnostik och prognostisering för moderna automatiserade tillverkningsmaskiner mot bakgrund av Industri 4.0 och IoT. Detta resulterar i kortare underhållscykler och lägre kostnader som en följd av mindre stilleståndstid, färre katastrofala fel, färre följdskador och minskad lagerhållning av reservdelar. Genom att göra investeringar inom detta område förväntas övervakningssystemet göra det möjligt för företaget att minska osäkerheten i underhållsverksamheten, öka produktiviteten, upprätthålla kvaliteten och förbättra den tekniska tillgängligheten, säger underhållsingenjören Ali Rastegari, enligt ett pressmeddelande.

Vid Volvos transmissionsfabrik i Köping i Västmanland bearbetas och monteras växellådor och marina drev. Dessa används på lastbilar, båtar och tunga anläggningsmaskiner inom flera av koncernens affärsområden.

Det har skett stora investeringar vid anläggningen för att öka tillverkningskapaciteten vad gäller axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Cirka 1 400 personer har sin arbetsplats på Volvo Powertrain i Köping.

Group Trucks Operations är Volvokoncernens globala organisation för all produktion av motorer och växellådor. Organisationen rymmer även reservdelsförsörjning till koncernens kunder och logistikverksamhet.

Det är SPM Instrument som har levererat utrustningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094