23948sdkhjf

Köper upp metallkomponentföretaget

Nederländska Elcee Group tar över Global Suppliers verksamhet i bland annat Sverige.
Global Suppliers verksamheter i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen byter alltså ägare.

Affären genomfördes redan strax före årsskiftet, enligt ett pressmeddelande.

Elcee grundades 1923 och har sedan dess växt till en årlig försäljning på över 95 miljoner euro. Företaget har 300 medarbetare. De har tolv europeiska och fem asiastiska kontor. Kunderna finns i fler än 15 länder.

Företaget är en stor aktör på industrimarknaden och har fyra specialiserade affärsenheter: gjutning och smide, lager, lyftutrustning och fästelement i rostfritt stål.

Global Supplier tillhandahåller olika typer av metallkomponenter från hela världen. Specialinriktningen är kundanpassat gjutgods, smidesgods, svetsning samt CNC- och plåtbearbetning. Affärsidén är att tillhandahålla outsourcing för att på så sätt minska kundens produktionskostnader.

Köparen stärker genom affären sin position på flera marknader. Det innebär också att produktsortimentet utökas.

Elcee har ett lager i Rotterdam med varor värda drygt 15 miljoner euro. Företaget vill växa internationellt både organiskt och genom förvärv. De vill också bredda produktportföljen och skapa nya allianser, heter det.

Global Suppliers ledningsgrupp är samma som tidigare. Landscheferna i form av Michael Andersen (Sverige), Anders Nielsen (Danmark) och Marcin Czapla (Polen) är alla kvar på sina tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469