23948sdkhjf

Lyckat pilottest med augmented reality

Teknikkonsulten Rejlers har utfört ett pilottest av ett nytt sätt att använda augmented reality, AR, för att lokalisera IoT-sensorer vid drift och underhåll av ett vattenkraftverk.

Under 2017 implementerades Rejlers Accelerated Operations-lösning i Fortums vattenkraftverk Oulunjoki. Det är en lösning som kombinerar en digital replikering av anläggningen med sensorinformation och förstärkt verklighet, eller augmented reality, AR, som det också kallas. Lösningen styrs via en mobilapp eller en dator och visar anläggningens intressepunkter som ger sensorinformation i realtid om utrustningens status och drift. Det sparar tid för personal på fältet och minimerar andelen improduktivt arbete, enligt Rejlers. - Samarbetet med Rejlers gick smidigt och projektresultatet har överraskat oss positivt, säger Otso Manninen, projektledare för VARPU för Fortum.

Antti Lilleberg, affärsenhetschef för New Services and Product Development på Rejlers, är också nöjd:  - Fortum är en föregångare inom energisektorn och därför en perfekt partner för implementeringen av våra digitala lösningar. De lyckade slutresultaten visar att Rejlers är på rätt väg och kan hjälpa sina kunder in i den digitala framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078