23948sdkhjf

Förbättrar tillförlitligheten i elnät

ABB:s teknik stärker transmissionskapaciteten och förbättrar stabiliteten i elnätet för konsumenterna i Seoul i Sydkorea.

ABB har tagit hem en order från Korea Electric Power Corporation (KEPCO) om att leverera teknik som hjälper till att stärka långdistanstransmissionen och ge mer tillförlitlig kraft till den nordöstra delen av landet.

Lösningen som används innebär att en tyristorreglerad seriekompensation, TCSC, ger styrbarhet och flexibilitet och kan också åtgärda komplexa kvalitetsproblem i elnätet.

ABB är en av det fåtal leverantörer i världen som kan tillhandahålla en så avancerad elektronisk kraftutrustning. ABB:s portfölj av FACTS-tekniker (Flexible Alternating Current Transmission Systems) hjälper inte bara till att öka kvaliteten i elnätet, utan förbättrar också kapaciteten och flexibiliteten hos kraftöverföringssystemen och bidrar till utvecklingen av smartare elnät. ABB har fler än 800 FACTS-installationer runt om i världen.

-Vi är glada att kunna bidra till att stärka Sydkoreas elnätsinfrastruktur och förbättra stabiliteten och tillförlitligheten i kraftförsörjningen för miljontals konsumenter i regionen. ABB:s innovativa seriekompensationsteknik ger en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning som möjliggör mer kraft att flöda genom befintliga kraftledningar, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

Sydkorea är en av de största ekonomierna i Asien och hör till världens snabbast växande länder. En ökande elförbrukning kräver ett starkt elnät för att förse industri, företag och hushåll med tillförlitlig kraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098