23948sdkhjf

Bygger amerikanskt kraftverk för halv miljard

Skanska har, i ett joint venture med amerikanska Burns & McDonnell, tecknat ett avtal för att bygga ett elkraftverk i nordöstra USA. Skanskas andel av kontraktet är värd 68 miljoner USD, cirka 550 miljoner kronor.

Samarbetet med Burns & McDonnell avser design och installation för det enkla kraftverket. Projektet är påbörjat och planeras vara färdigställt under sommaren 2019. Kunden är tills vidare konfidentiell, liksom lokaliseringen av det aktuella elkraftverket.

Sedan tidigare har Skanska, även då med Burns & McDonnell som partner, konstruerat och byggt det med naturgas drivna CPV Valley Energy Center i delstaten New York. Den anläggningen producerar närmare 675 MW, och det kontraktet var värt motsvarande 2,1 miljarder svenska kronor.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande och utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Under 2016 omsatte Skanska USA 59 miljarder kronor och hade cirka 9 300 anställda i sin verksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062