23948sdkhjf

Svensk teknik värmer 25.000 isländska hem

Allt är nu klart för Climeons leverans av de första modulerna för geotermisk värmekraft till den isländska energioperatören Varmaorka. Sammanlagt ska hundra moduler tillverkas och levereras, en order värd omkring 300 miljoner kronor.

Den första fasen av affären, som består av sju moduler, gäller andra kvartalet 2018. Projektet finansieras av Baseload Capital Sweden AB, i form av både en investering och ett lån.

Climeons modulära och effektiva lösning har varit en avgörande faktor för att kunna säkra platserna i vår planerade utrullning av distribuerad geotermisk energi över hela Island, säger Ingvar Gardarsson, som är styrelseordförande i Varmaorka, i en kommentar.

De två parterna ska nu tillsammans bygga ut tekniken för värmekraft på Island.

– Samarbetet med Varmaorka överträffar våra förväntningar. Den första kraftanläggningen med den första kunden är redan på gång, och vi har ett starkt inflöde av kunder för ytterligare kraftverk, konstaterar Thomas Öström, vd och grundare av Climeon AB.

Modulerna ska fördelas på 10-15 olika sajter, och de installeras under en period på 30 månader. Den totala installationen, som producerar 15 MW elektricitet, kommer att kunna försörja 25.000 isländska hushåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065