23948sdkhjf

Mälarenergi kontrakterar ABB

ABB har fått ett kontrakt med det kommunala bolaget Mälarenergi för att utveckla lösningar för smarta städer.

Mälarenergi levererar ett brett utbud av viktiga tjänster till 150 000 invånare och företag i Västerås. Bolaget driver vattenkraftverk, det lokala elnätet, ett avfallseldat kraftvärmeverk, nät för fjärrvärme och fjärrkyla, vatten- och avloppsreningsverk samt ett vattenlednings- och ett fiberoptiskt nät. 

2017 bildade Mälarenergi och ABB ett team för att utveckla digitala lösningar som ska minimera miljöpåverkan och skapa nya digitala tjänster inom Mälarenergis verksamheter. Ett huvudmål är att integrera kontrollrummen för  automationssystemen som överser de olika verksamheterna, så att en enhetlig driftsmiljö skapas.  

-Det finns enorma kostnads- och miljöfördelar med att använda ABB:s digitala tekniker för att minska vårt driftsutrymme. Detta frigör ekonomiska resurser som just nu används ineffektivt för att driva många olika anläggningar, så att de istället kan investeras i områden som blir till verklig nytta för våra kunder, säger Niklas Gunnar, vd på Mälarenergi.

Lösningen drar nytta av ABB Ability™ Collaborative Operation centers för att integrera ABB:s lösningar och tjänster med Mälarenergis verksamheter och deras specialistkompetenser.

Collaborative Operations kombinerar båda parternas kunskaper om kontroll och styrning för att göra användbar information tillgänglig snabbare, så att Mälarenergi och ABB kan få mer information, göra mer och göra bättre, tillsammans.

Om det till exempel tillämpas på fjärrvärmenätet, optimerar Collaborative Operations driftsprestanda och minskar energiförbrukningen. Dataanalys gör det enklare för operatörer att identifiera, kategorisera och prioritera potentiella problem med resurser, processer och riskområden, så att de kan höja effektiviteten och sänka kostnaderna.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11