23948sdkhjf

Han blir en av de främsta inom vibrationsanalys

Anders Hultman på Askalon är, efter en certifiering på högsta nivå, en av landets främsta vibrationsanalytiker.

Han är en av lite mer än hundra i världen som har examinerats som Master Vibration Analyst Cat IV enligt standarden ISO 18436. Vibrationsanalytiker kan certifieras på fyra olika nivåer, Cat I-IV. Den mest avancerade nivån är CAT IV, som ger den högsta kompetensen. 

– Jag är i grunden civilingenjör utbildad vid Karlstads universitet och har specialiserat mig på vibrationsmätning. Jag kommer från Hällefors och jobbade tidigare vid Metso Paper i Karlstad, berättar 31-årige Anders Hultman som sedan fem år arbetar för Askalon AB i värmländska Hammarö.

Askalon har kunder inom pappersindustrin och petrokemisk industri, kärnkraftverk och andra kraftverk och gruvindustrin. Anders Hultman har ansvaret för konfigurering, installation opch service av utrustning för vibrationsanalys.

Vibrationsanalys är sannolikt den mest effektiva metoden vid tekniskt underhåll och utvärdering av maskiner vad det gäller symtom på möjliga mekaniska och elektriska fel. Analysen gör det möjligt att identifiera vilka komponenter som utsatts för slitage, så att de kan bytas ut innan alltför stora skador eller kostsamma driftstopp uppstår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078