23948sdkhjf

Växer inom additiv tillverkning

Amexci i Karlskoga räknar med att vara ett tiotal medarbetare vid årsskiftet.
Företaget Amexci tror på tillväxt under året. För närvarande är de sju medarbetare men de ska vara ett tiotal vid årsskiftet.

Företaget startades så sent som i december förra året.

Enligt uppgifter från Amexci/Alfred Nobel Science Park finns det i dag bara tre aktiva legotillverkare på den svenska marknaden som är verksamma på området 3D-printing i metall. Enligt samma källa finns det 6 000 installerade metallprinters globalt.

– Det här är en utmaning, om nu Amexcis alla företag skulle dra igång stort, då finns helt enkelt inte tillräcklig produktionskapacitet för att bemöta behoven och det finns inte heller tillräckligt med kvalificerad personal som har rätt kompetens på området, säger Amexcis vd Edvin Resebo, enligt ett pressmeddelande.

Det är elva svenska industrier som har gått ihop och skapat samriskföretaget Amexci som ska arbeta på området för additiv tillverkning i Karlskoga i Värmland. Tanken är att öka innovationstakten och förbättra affärsnyttan.

Det var Marcus Wallenberg som samlade ledningen för flera svenska industriföretag i början av förra året. Bakom satsningen står FAM, Saab, ABB, SKF, Scania, Atlas Copco, Höganäs, Electrolux, Husqvarna, Stora Enso och Wärtsilä.

Amexci är inriktat mot additiv tillverkning i metall inom tre olika tillverkningsteknologier. Skälet till att just Karlskoga valdes för etableringen är bland annat stadens industriella infrastruktur. Företaget ska arbeta för att hjälpa sina ägare och även andra industrier vad gäller tillämpningen av additiv tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078