23948sdkhjf

Goda tider för tryckluftsdriven automatik

Det går bra för SMC Corporation, världens största tillverkare av tryckluftsdrivna automationskomponenter och system.

– Det är en allmän uppgång, men elektronikindustrin och fordonsindustrin utmärker sig genom att vara särskilt starka just nu, säger Torbjörn Lundberg, VD för det svenska försäljningsbolaget inom koncernen.
Försäljningen ökade under perioden från motsvarande 25,9 till 32,4 miljarder kronor – som är de tre första kvartalen eftersom företagets räkenskapsår löper mellan april och mars. Rörelseresultatet ökade från 7,4 till 10,6 miljarder kronor.
För perioden ökade försäljningen till halvledarindustrin och övrig elektronikindustri kraftigt i framförallt Japan, Asien och Nordamerika. SMC Corporation noterade en ökning inom fordonsindustrin på alla marknader. Efterfrågan i övriga industrisegment var också stor. Ökningarna minst 20 procent för samtliga kontinenter.
För det kommande helåret ligger prognosen sedan tidigare kvar med en försäljning som väntas öka med 12,8 procent jämfört med föregående år.
– Mot bakgrund av resultatet för första halvåret kan denna prognos tyckas vara i försiktigaste laget men elektronikindustrin är extremt volatil och cyklisk varför en eftertänksam och försiktig prognos är att fördra, säger Torbjörn Lundberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064