23948sdkhjf

Och Årets Ytskyddare blev…

Utmärkelsen Årets Ytskyddare delades på onsdagskvällen ut på den pågående Ytskyddskonferensen i Göteborg. ”Det här är stort”, sade vinnaren.

Efter en dag späckad med över 30 föreläsningar samlades utställare och besökare till mingel i Eriksbergshallen i Göteborg. Det blev trångt, men stämningen var väldigt god.

Sedan väntade dukade långbord, med musikunderhållning. När huvudrätten serverades var det dags för utdelningen av utmärkelsen Årets Ytskyddare 2018.

Stefan Nilsson, från Höganäs Sweden AB, kallades upp på scenen.

Stefan Nilsson fick utmärkelsen för att han ”genom ett målmedvetet arbete med att finna rätt slitageskydd lyckats åstadkomma mindre underhåll och säkrare drift. Rör, rännor, cykloner och fallkammare, som tidigare behövde ständigt underhåll och intensiva stilleståndsperioder, har utvecklats till några få dagars stopp genom att använda slitageskyddande aluminiumoxid – i dagligt tal keramik. Höganäs Sweden AB sparar mycket pengar samtidigt som både inre och yttre miljö kraftigt har förbättrats, tidigare utsläpp av damm har så gott som eliminerats”.

U&D växlade några ord med Stefan Nilsson direkt efter prisutdelningen.

- Det här är stort. Redan när jag blev nominerad så kändes det jättestort. Bara det gjorde att jag kände mig som en vinnare, men jag trodde aldrig att jag skulle gå hela vägen.

Han fortsatte:

- Under många år har vi haft slitage på våra cykloner och rännor. Det kostar mycket pengar. Då har man försökt hitta en lösning. Vi fick kontakt med CW Materialteknik och lät dem klä rännor och annat med keramiska plattor. Vi har nästan eliminerat problemen nu. Tidigare hade vi underhållsstopp nästan 15 dagar om året. I fjol hade vi bara 4 dagar. Så det har verkligen gått framåt.

U&D: Vad gör du med diplomet nu?

-Det ska hänga på kontoret.

Titta gärna på bildgalleriet från Ytskyddskonferensen. Bilderna hittar du i nyheten ”Drygt 300 på Ytskyddskonferensen”. Konferensen fortsätter i dag, torsdag.

Christer Åkerlundh

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063