23948sdkhjf

Här är Atlas Copcos nya superpress

Fokus på Industri 4.0 när företagets plattform kompletteras med pressapplikationer med PST-Press.
Atlas Copco fokuserar på Industri 4.0 och kompletterar sin plattform med pressapplikationer med PST-Press.

Bakgrunden är att det inom många industrier ställs ökade krav på den utrustning som utnyttjas för pressning och åtdragning. Ökad produktivitet, automation och lösningar för smarta fabriker enligt Industri 4.0 är saker som driver den tekniska utvecklingen.

– Flexibiliteten och integrationsmöjligheterna öppnar helt nya möjligheter till kundanpassade applikationer som även omfattar hel- och halvautomatiska fixturerade lösningar. I och med lanseringen kan vi erbjuda många alternativ till industrier som behöver transformera från traditionella lösningar, till maskinbyggare som vill ligga i framkanten inom press- och åtdragningsapplikationer, säger Niklas Bodén, med titeln Product Manager Critical Fastening på Atlas Copco Tools Nordic, enligt ett pressmeddelande.

Företaget uppger att plattformen är unik på marknaden genom en enhetlig användning av de basverktyg och programvaror och det stöd som finns för Industri 4.0.

Många industrier utvecklas i ett högt tempo och kraven ökar på snabbare och mer lättinstallerade, kompaktare och totalintegrerade lösningar. Företaget har utvecklat den nya plattformen i flera steg.

Den fristående styrenheten Power MACS 4 000 och QST åtdragningsspindlar och mutterdragare är kända på marknaden sedan tidigare. Det som nu har skett är att plattformen kompletteras med PST-Press som är företagets servopressystem för pressapplikationer från 20 kilo ända upp till tio ton.

På den här länken går det att läsa mer om lösningen: https://www.atlascopco.com/sv-se/itba/in...

Atlas Copco är en leverantör av produktivitetslösningar. Företaget erbjuder kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrusning, industriverktyg och monteringssystem.

Affärsområdet Industriteknik erbjuder industriverktyg, monteringssystem, produkter för kvalitetssäkring, mjukvaror och service genom ett globalt nätverk. Kunderna finns inom fordons- och verkstadsindustrierna, underhåll och fordonsservice.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093