23948sdkhjf

Xylem investerar i 3D-printer

Gjuteriet i Emmaboda kan nu stoltsera med en 3D-printer.
3D-printern bedöms ha en viktig roll framöver och invigdes under festliga former, skriver Barometern.

Företaget utvecklas vidare med en 3D-printer i gjuteriet vid produktionsenheten i Emmaboda.

Xylems direktionschef Tomas Brannemo utförde ceremonin med bandklippning.

Med cirka 1 150 lokalt anställda i Emmaboda är Xylem Kalmar läns näst största företag, skriver företaget på sin hemsida.

Xylem är ett multinationellt företag och den största tillverkningsenheten finns i Emmaboda.

Enheten spelar en avgörande roll i företagets försörjning av produkter till de europeiska- och nordamerikanska marknaderna. Bland annat tillverkas premiumsortimentet av Flygt pumpar i Emmaboda.

Hösten 2014 invigdes en av de största investeringarna i anläggningens historia, ett nytt gjuteri, en investering som inkluderade utbyggnad av lokaler som överstiger 100 miljoner kronor.

– Vi fördubblar vår produktionskapacitet i gjuteriet och investeringen är ett kvitto på att ägarna har ett förtroende för oss. Det tryggar framtida arbetstillfällen, sade Lars-Göran Nilsson, dåvarande platschef vid Xylem Emmaboda.

Xylem i Emmaboda framhåller att den bredd man har i produktionen med gjuteri, bearbetning, elmotorverkstad, målning, montering, provning och packning skapar förutsättningar att leverera kundanpassade produkter till konkurrenskraftig kostnad och med korta ledtider.

För sin kompetensförsörjning har företaget ett samarbete med Vilhelm Mobergsgymnasiets industriprogram ända sedan 1960-talet.

Eleverna framhålls utgöra en viktig bas för kompetensförsörjningen inom skärande bearbetning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094