23948sdkhjf

Processum och BioBusiness Arena slår ihop sina påsar

Processum och BioBusiness Arena går samman och bildar ett regionalt klusternav i Västernorrland och Västerbotten för skoglig forskning och innovation. Som dotterbolag i RISE bidrar Processum därmed även till att RISE etableras i Sundsvall.

På senare år har Processum byggt upp en stark forsknings- och utvecklingsmiljö i Örnsköldsviks- och Umeåregionen.

-BioBusiness Arenas styrka inom kommersialisering och affärsförnyelse är ett perfekt komplement till den verksamhet som bedrivs av Processum och vi har därför under en längre tid etablerat ett nära och givande samarbete. Nu tar vi nästa steg och slår ihop våra verksamheter och skapar ett starkt regionalt skogligt klusternav, vilket också stärker samarbetet med den regionala inkubatorn Bizmaker, säger Magnus Hallberg, vd Processum.

Birgitta Sundblad, divisionschef RISE Bioekonomi förklarar att Norrlandskusten är en internationellt framstående region inom skogsindustri och bioraffinaderi och menar att en tydlig närvaro av en central aktör i Sveriges innovationssystem därför är en självklarhet.

-Vi finns på flera orter längs Norrlandskusten och ser stor potential i att nu också etablera oss i Sundsvall. Vi vill vara en självklar innovationspartner och arbeta för att utveckla Sverige tillsammans på både regional, nationell och internationell nivå, säger Birgitta Sundblad

– Vår region har otrolig kunskap, kompetens och erfarenhet kring skogen och dess olika produkter och tjänster, säger Peder Björk, kommunalråd i Sundsvalls Kommun. Att vi nu får en ännu starkare regional aktör inom skoglig innovation och forskning gör att vår region kan ta ytterligare position både nationellt och internationellt i arbetet mot en grön omställning.

Samgåendet mellan Processum och BioBusiness Arena markerades och firades vid en högtidlig invigning i Sundsvall i närvaro av 100-talet representanter för industri, universitet, institut och offentliga aktörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079