23948sdkhjf

Billerud Korsnäs vinstvarnar

Koncernen meddelar att produktionsstörningar påverkat försäljningsvolymen negativt.
Trots en mycket stark marknad har Billerud Korsnäs drabbats av minskade försäljningsvolymer under fjärde kvartalet, enligt koncernen, som meddelar att det beror på utmaningarna kring tillgängligheten i produktionen.

Störningarna har främst påverkat produktionsanläggningarna i Gävle och Gruvön. Enligt Billerud Korsnäs har det påverkat försäljningen inom affärsområdena Consumer Board och Corrugated Solutions negativt.

– Trots historiskt rekordhöga produktionsvolymer är vi självklart inte nöjda med de återkommande tillgänglighetsproblemen i våra anläggningar. Därför intensifierar vi nu åtgärdsplanen för att öka stabiliteten och tillgängligheten i produktionen. Att säkerställa den operationella stabiliteten kommer vara mitt huvudsakliga fokus framgent, säger säger Petra Einarsson, vd och koncernchef Billerud Korsnäs, i ett pressmeddelande.

Enligt koncernen beräknas rörelseresultatet för helåret 2017 att uppgå till cirka 2 240 miljoner kronor, vilket är lägre än väntat, skriver Billerud Korsnäs.

Skog Supply har tidigare rapporterat om att koncernen drabbats av massavedsbrist till följd av ovanligt milt och blött väder under hösten och vintern, något som beräknas påverka resultaten negativt för första kvartalet 2018 med 80-100 miljoner kronor.

Läs också: Klimatet slår mot Billerud Korsnäs – kan förlora 100 miljoner
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079