23948sdkhjf

De levererar kvarnar till silvergruva

Det blir det finska världsledande gruvteknologibolaget Outotec som levererar kvarnkretsen till Sotkamo Silvers planerade Silvergruva i Sotkamo. Kvarnarna är nu under konstruktion i mellersta östra Finland och när de är klara ska de under produktion ha en kapacitet på 450 000 ton malm per år i full produktion. Överenskommelsen innebär att de båda kvarnar som ingår i kvarnkretsen kommer att levereras under hösten 2018.

Avtalet är ett av de viktigaste leveranskontrakten och införskaffandet av de nya kvarnarna säkerställer hög utnyttjandegrad och optimal behandling av malmen redan direkt efter produktionsstart.

Med avtalet fortsätter Bolaget investeringar i Silvergruveprojektet. Tillsammans med de redan påbörjade infrastrukturinvesteringar och byggandet av anrikningsverkets byggnad, är förberedelserna i full gång för att inleda produktion under början av 2019.

-Vi forcerar nu investeringar i de byggprojekten som pågår i Silvergruvan och byggandet fortsätter enligt plan och siktar på att starta produktionen i början av 2019, säger Dr Timo Lindborg, VD för Sotkamo Silver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079