23948sdkhjf

Ny superfabrik invigs

Tisdagen den 19 december invigs Lindbäcks nya, hypermoderna fabrik på Haraholmen i Piteå med bostadsminister Peter Eriksson som gäst.

Det får inte ta mer än tio sekunder för en medarbetare att få fram relevant information om vad som ska göras härnäst i produktionsledet. Så löd Lindbäcks 10S-utmaning som gick ut till flertalet leverantörer inom produktionsuppföljning förra året.

Lindbäcks utvecklar och bygger miljövänliga och resurssnåla flerbostadshus i trä. De har som mål att på sikt bli Europas modernaste producent.

– För att nå målet krävs en framkantsfilosofi inom innovation och hållbarhet. Det innefattar krav på att alla samarbetspartners levererar högkvalitativa och effektiva lösningar som hela tiden motsvarar morgondagens behov. Vår 10S-utmaning är ett steg på vägen, säger Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks.

I den nya fabriken kommer Good Solutions digitala plattform RS Assembly att användas.

– Det är en standardprodukt som kan skräddarsys för att på bästa möjliga sätt tillgodose kundens behov, säger Fredrik Rosendahl, Business Manager på Good Solutions.

Visualiseringsverktyget förenar produktionsplanering, integrering och uppföljning för att kontinuerligt hjälpa produktionslinjens alla led till smarta och välgrundade beslut. Verktyget ger en övergripande bild på processen i realtid, som via information på skärmar, appar, sms, pushnotiser eller e-post gör att man kan upptäcka och identifiera produktionsstörningar, när som helst på dygnet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.476