23948sdkhjf

Ökar mer än förväntat

Försäljningen ökar mer än förväntat, produktionen var den högsta någonsin i ett enskilt kvartal. 

Detta samtidigt som rörelseresultatet för kvartalet drogs ned av effekter från 2016, skriver BillerudKorsnäs vd Per Lindberg i en kommentar över utvecklingen första kvartalet 2017.

"Vårt rörelseresultat på 550 miljoner kronor är något lägre än förväntat. Detta beror på uppstarten i Rockhammar efter ombyggnaden 2016 och kvalitetskostnader till följd av produktionsstörningar under andra halvåret 2016. Även om situationen i Rockhammar har förbättrats och stabiliserats, kan vi få en del mindre kostnader för detta även i det kommande kvartalet", skriver Per Lindberg.

"Alla våra affärsområden visar en positiv utveckling just nu. Förklaringen är dels en god underliggande efterfrågan, men också viss säsongsrelaterad förbättring inom Packaging Paper. Vi tror att den utvecklingen kommer att fortsätta även i det andra kvartalet och vi måste möta den starka efterfrågan med höga produktionsvolymer och hög kvalitet."

"Den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar driver inte bara efterfrågan på hållbara material. Vi noterar också ett ökande behov av förpackningslösningar som utvecklas utifrån en helhetssyn på hela produktens värdekedja, i synnerhet på utvecklingsmarknader. Sådana lösningar är nödvändiga för att åstadkomma en övergång till förpackningar som har en bättre prestanda, speciellt i fråga om hållbarhet", skriver Per Lindberg vidare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08