23948sdkhjf

SCA stärker i Storbritannien

SCA investerar i en TAD-maskin, Through Air Drying, vid mjukpappersanläggningen i Skelmersdale i Storbritannien, stänger en äldre mjukpappersmaskin i Stubbins samt tecknar avtal om att avyttra mjukpappersanläggningen i Chesterfield till Sidcot Group Limited.
Åtgärderna är en del av SCAs Tissue Roadmap och ligger i linje med bolagets strategi att effektivisera produktionen och säkerställa kapacitet för framtida tillväxt för att öka värdeskapandet inom affärsområdet Mjukpapper. Båda initiativen är föremål för sedvanligt samråd med arbetstagarrepresentanter.

Efter investeringen vid mjukpappersanläggningen i Skelmersdale om cirka 160 miljoner kronor kommer produktionskapaciteten av TAD-moderrullar att uppgå till 28 000 ton.

Kostnaden för stängningen av den äldre mjukpappersmaskinen i Stubbins, med en årlig produktionskapacitet på 20 000 ton, förväntas uppgå till cirka 120 miljoner kronor och kommer att redovisas som en jämförelsestörande post varav merparten i det första kvartalet 2017.

Sidcot Group Limited kommer att betala en köpeskilling om cirka cirka 35 miljoner kronor för produktionsanläggningen i Chesterfield. Anläggningen producerar moderrullar men har ingen konverteringskapacitet. SCA kommer inte ha ett internt behov av den typ av moderrullar som produceras vid anläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094