23948sdkhjf

EU-kommissionen vässar den cirkulära ekonomin

Höjda återvinningsmål, minskad deponering och en strategi för att få fler i sysselsättning är några förslag som EU kommissionen lagt fram.
Recyclingnet.se har tagit del av EU-kommissionens nya förslag till cirkulär ekonomi. Paketet från EU innehåller såväl höjda återvinningsmål, minskad deponering och en strategi för att få fler i sysselsättning.

Kommissionens paket för en cirkulär ekonomi syftar till att effektivisera resursanvändningen och möjliggöra produkters återanvändning och återvinning. Bedömningen är att 170 000 nya jobb kan skapas inom EU enbart till följd av förslagen för ökad återvinning av avfall.

Fler aktörer i hela värdekedjan engageras för att effektivisera resursanvändningen och återvinna mer material till råvaror. Inte minst är satsningen på produktdesign, att tillverka varor för att hålla längre och återanvändas ett centralt områden i en cirkulär ekonomi

Municipal Waste Europe välkomnar också en minskad deponering av hushållsavfall till ca tio procent år 2030 och att 65 procent av hushållsavfallet och 75 procent av förpackningsavfallet ska återvinnas senast år 2030.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079