23948sdkhjf

New York förbjuder skumplast

Staden New York har tagit beslut om att förbjuda polystyren, skumplast, som finns i flera produkter och förpackningar. De ska ersättas av återvinningsbara alternativ.
Staden New York har tagit beslut om att förbjuda polystyren, skumplast, som finns i flera produkter och förpackningar. Matförpackningar ska fasas ut redan under nästa år då det idag finns bättre och återvinningsbara alternativ.

Förbudet börjar gälla från den 1 juli, men företag och restauranger har ytterligare sex månader på sig innan de börjar bötfällas för användandet av materialet. Förbudet gäller även förpackningsmaterial som används vid frakt av livsmedel.

EPS-tillverkare säger sig ha försökt samarbeta med New York för att skapa ett effektivt insamlings- och återvinningsprogram för materialet, medan lobbyingorganisationer hänvisat till att det är skadligt för ekonomin med ett förbud, men har inte fått gehör för detta.

New Yorks renhållningsdepartement uppges ha samlat in mer än 28 500 ton EPS-produkter under 2014. Nio av tio av dessa var engångsförpackningar för mat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062