23948sdkhjf

BillerudKorsnäs drabbat av produktionsstörningar

BillerudKorsnäs resultat för fjärde kvartalet är stabilt men har påverkats negativt av oförutsedda produktionsstörningar.
Störningarna har framför allt berott på två längre stillestånd, i Frövi och ett kvalitetsrelaterat problem i Gruvön. Problemen kostar Billerud ca 70 miljoner kronor.

Bolaget har haft längre stillestånd i produktionen i Frövi på grund av defekter vid ånggenerering och ångdistribution under två tillfällen mot slutet av fjärde kvartalet. Reparationerna var omfattande och komplicerade vilket gav längre tidsförluster och därmed produktionsbortfall.

Under slutet av kvartalet påvisades också ett kvalitetsproblem vid Gruvöns bruk. Problemet är löst genom förebyggande åtgärder som processinvesteringar och förbättrade kvalitetsrutiner.

– Produktionen i slutet av året har inte riktigt gått vår väg. Vi har drabbats av några ovanliga incidenter och det är utan tvekan exceptionellt att dessa problem skulle kunna inträffa under samma kvartal, säger vd Per Lindberg i ett pressmeddelande.

Produktionen är nu i full gång igen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065