23948sdkhjf

Stora Enso lånar 150 miljoner euro

2011-12-22 Stora Enso har undertecknat ett avtal med Europeiska investeringsbanken, EIB, om ett lån på 150 miljoner euro för investeringen i en ny containerboardmaskin vid Ostroleka bruk i Polen.
De viktigaste upphandlingarna för projektet i Ostroleka är nu klara, och byggnadsarbetet fortskrider enligt plan. Investeringen i den nya pappersmaskinen uppgår till 285 miljoner euro, och projektet beräknas vara slutförd i början av 2013.

Det nya EIB-lånet på 150 miljoner euro förfaller 2023.

– Vi har ett bra samarbete med EIB, och vi är mycket nöjda med EIBs fortsatta stöd i våra strategiskt viktiga investeringar, säger Mats Nordlander, chef för Stora Ensos affärsområde Packaging.

– Investeringen i Ostroleka kommer att stärka vår konkurrenskraft inom wellpappförpackningar på tillväxtmarknaderna i Central- och Östeuropa. Samtidigt är det här ett ytterligare steg för att skapa en hållbar och lönsam tillväxt för koncernen, fortsätter Nordlander. Den nya maskinen, med en modern produkt och större kapacitet jämfört med den maskin den ersätter, inte bara förnyar vårt produktsortiment utan förbättrar även vårt kostnadsläge totalt sett genom effektiv intern försörjning av lättviktig wellråvara tillverkad av returfiber.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063