23948sdkhjf

Stora Enso överklagar inte kartelldomen

2009-12-22 Stora Enso överklagar inte den finska kartelldomen. Det gör inte heller Metsäliitto. Därmed står den finska marknadsdomstolens domslut fast: 30 miljoner euro i böter för Stora Enso och 21 miljoner i böter för Metsäliitto.
Både Stora Enso och Metsäliitto har beslutat att avstå från att överklaga den finska marknadsdomstolens domslut beträffande
otillåtet samarbete och utbyte av information i samband med inköp av rundvirke i Finland mellan 1997 och 2004. Båda bolagen understryker i pressmeddelanden att de inte delar den finska marknadsdomstolens uppfattning.

I ett domslut den 3 december ansåg den finska marknadsdomstolen att Stora Enso, UPM och Metsäliitto tillsammans hade brutit mot konkurrenslagen genom att utbyta detaljerad information. Marknadsdomstolens dom innehåller ingen redogörelse över de ekonomiska fördelar överträdelsen medfört.

UPM slapp böter, eftersom bolaget tipsade myndigheterna om det olagliga samarbetet. Metsäliitto dömdes att betaala 21 miljoner euro i böter, och Stora Enso 30 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125