23948sdkhjf

Klart med ny VD i Norske Skog

2009-12-21 Styrelsen i Norske Skog har utsett Sven Ombudstvedt till ny VD efter Christian Rynning-Tønnesen, som lämnar bolaget nästa år för att bli koncernchef i Statkraft. Ombudstvedt har bland annat varit finansdirektör i Yara. Han tillträder VD-posten i Norske Skog i januari.
- Styrelsen har värderat föera högt kvalificerade kandidater, och vi är säkra på att vi har funnit den bästa personen för posten som koncernchef i bolaget, säger Eivind Reiten, styrelseordförande i Norske Skog. Sven Ombudstvedt har haft operativa och strategiska ledaruppgifter i Yara och Hydro. Han har särskilt relevant erfarenhet av strategiska processer och omstrukturering av börsnoterade industrikoncerner med huvudkontor i Norge och betydande internationell verksamhet.

- Vi är glada att han kan tyillträda nästan omedelbart, fortsätter Reiten. Norske Skog står inför krävande utmaningar, och de förbättringsprocesser som Christian Rynning-Tønnesen har lett måste fortsätta med full kraft.

Ombudstvedt ledde omstruktureringen av Yara mellan 2003 och 2006 och var finansdirektör i bolaget från 2006 till 2008. Från 1991 till 2003 arbetade han i Hydro. Sedan 2008 har han varit verksam i ledningen inom det Paris-baserade bolaget SCD, som är fokuserat på köp och försäljning av verksamheter inom kemikalieindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126