23948sdkhjf

Rottneros investerar 77 miljoner i Vallviks bruk

2009-12-18 Rottneros investerar 77 miljoner kronor i indunstningsanläggningen i Vallviks bruk. Investeringen är ett första steg i brukets satsning på miljö- och energiförbättrande åtgärder. Investeringen utgör också ett led i den kapacitetshöjning som planeras för de närmaste åren.
Rottneros fortsätter att investera i Vallviks bruk, och på torsdagen beviljade Rottgneros styrelse en investering i brukets indunstningsanläggning på 77 miljoner kronor. Installationerna beräknas genomföras under fjärde kvartalet 2010 i samband med det årliga underhållsstoppet.

– Den utökade indunstningskapaciteten medför att mer av brukets interna processvatten kan indunstas, vilket i sin tur möjliggör att det organiska materialet kan tillvaratas och förbrännas. Detta utökar Vallviks produktion av bioenergi, förklarar Ole Terland, Rottneros koncernchef.

– Dessutom kan, genom en särskild utrustning, den avdunstade ångan från indunstningen delas upp i dels biogas som förbränns och dels i vattenånga, som kondenseras till rent vatten. Dessa båda återanvänds i massaproduktionen och reducerar behovet av olja och mängden avloppsvatten. Härigenom minskar belastningen på den externa vattenmiljön, och den planerade externa vattenreningsanläggningen kan dimensioneras avsevärt mindre och till en lägre kostnad, framhåller Terland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062