23948sdkhjf

Förpackningsföretag satsar på wellpapp

2009-01-16 Förpackningsföretaget Lamiflex har köpt konkursade wellpapptillverkaren Interwell, som tillverkar extra stark wellpapp. Lamiflex räknar med att fördubbla omsättningen i Interwell.
Interwells wellpapp uppges vara åtta gånger starkare än normal wellpapp och ska därför kunna konkurrera med plywood.

- Vi ser det som en strategisk affär och en möjlighet att bredda vårt produktprogram mot verkstadskunder. Många kunder efterfrågar mer kostnadseffektiva lösningar när det gäller plywoodlådor och applikationer, inte minst i dessa tider när besparing står högt upp på dagordningen, säger Jonas Tegström, koncernchef i Lamiflex.

Trots det tuffa finansiella läget ser Lamiflex positivt på framtiden. Inom två år räknar Lamiflex med att fördubbla omsättningen i det uppköpta bolaget.

- Interwell har brottats med sin lönsamhet. Vi är övertygade om att vi kan bryta den trenden och även skapa en stark tillväxt trots konjunkturläget, säger Jonas Tegström.

Interwell har sin produktionsenhet i Mariestad, och Lamiflex räknar, enligt nyhetssajten Woodnet.se med att kunna behålla stora delar av personalstyrkan i Interwell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062