23948sdkhjf

Få skogsindustrikvinnor i makttoppen

Endast sju kvinnor från skogsindustrin finns representerade på den lista över de 150 mäktigaste affärskvinnorna i Sverige, som Veckans Affärer presenterade på söndagen. Bästa placeringen i branschen svarade Stora Ensos Elisabet Salander Björklund för med sin 15:e plats. Hon rankas genom sina insatser för att strukturera om sågverkssidan i koncernen och investeringar i skogsplantager i Kina och Sydamerika.

Därefter dröjer det ända till plats 65 på listan, innan skogsindustrin är representerad. Där återfinns Kersti Strandqvist, SCA Personal Care, som relanserat produktportföljen, omstrukturerat tillverkningen och förvärvat två bolag i Australien.

Sedan blir det en ny lucka till plats 99, som tas av Carina Håkansson, Stora Enso Skog. På plats 100 finns Eva Karlsson-Berg, som är produktionschef vid Stora Enso Skoghall. på plats 102 Ingela ekebro, fabrikschef vid SCA Östrand. Platserna 110 och 112 tas av Södra Cell genom Gunilla Saltin och Eva Färnstrand, platschefer vid Södra Cell värö respektive Mönsterås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.518