23948sdkhjf

Alla anställda erbjuds avgångsvederlag

Norska olje- och gasjätten Statoil erbjuder alla sina anställda avgångsvederlag för att minska antalet anställda till 21000 vid utgången av 2016.
Aldrig tidigare har Staoil gjort ett sådan erbjudande som kom som en överraskning för de anställda och förtroendevalda då de öppnade sina intranät under förmiddagen.

– Det är viktigt att vi får till nedskärningarna på frivillig väg och anser att detta är den riktiga vägen att gå, säger Statoils informationschef Knut Rostad till norska Dagens Naeringsliv.

Erbjudandet följer på de varsel som Statoil annonserat tidigare i år. Totalt siktar Statoil att minska personalstyrkan med 1100-1500 till slutet av 2016.

– Vi gav tidigare i höst erbjudanden till vissa utvalda grupper att söka avgångsvederlag, förtidspension eller nya jobb internt. Nu utvidgar vi erbjudandet, säger Knut Rostad.

Det erbjudandet som nu går ut inkluderar dock inte förtidspensioner.

Grovt ger erbjudandet dem som arbetat upp till fem år i företaget nio månadslöner. För dem som arbetat mellan elva och femton år i företaget erbjuds femton månadslöner. De som arbetat över tjugo år erbjuds två årslöner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14