23948sdkhjf

180 anställda måste gå

Förhandlingarna med personalorganisationerna vid SSABs anläggning i Brahestad, Finland, är avslutade. Resultat: 120 kollektivanställda och 60 tjänstemän måste gå.
Förhandlingarna på SSABs produktionsanläggning i Brahestad gällde alla anställda i produktionen och stödfunktioner inom SSAB Europe, SSAB Special Steels och koncernfunktioner.

I början av förhandlingarna beräknades en minskning av personalstyrkan med högst 210 arbetstillfällen. Resultatet av förhandlingarna blir en minskning med 180 arbetstillfällen.

Neddragningarna genomförs mestadels under första halvåret 2016. En stor del av neddragningarna kommer att ske genom avslut av visstidskontrakt samt genom naturlig avgång.

SSABs egen personal kommer också att ta ansvar för arbetsuppgifter som idag görs av extern arbetskraft. Det handlar om ungefär 30 arbetstillfällen.

Åtgärderna i Brahestad är, enligt SSAB, en del av det tidigare annonserade effektivitets- och synergiprogrammet i samband med samgåendet mellan SSAB och Rautaruukki.

SSAB Europe ansvarar för tunnplåt, grovplåt och rörprodukter i Europa, och är globalt resultatansvarig för segmentet Automotive. SSAB Europe har bland annat produktion i Brahestad och Tavastehus (Finland) och i Luleå och Borlänge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078