23948sdkhjf

Ny givarteknik övervakar floatationsapparaterna

Boliden Garpenberg investerar vidare i utrustning för tillståndskontroll i det nya anrikningsverket i gruvan i Garpenberg.
Flotationsapparaterna har en central roll i utvinningen av malm där värdemineral separeras från gråberget.

Hälften av anläggningens totalt trettiosex flotationsapparater kommer inledningsvis utrustas med vardera fyra DuoTech-accelerometrar från SPM Instrument. Flotationsapparaterna ronderingsmäts med portabela instrument som redan används i anläggningen.

DuoTech är en ny accelerometer som övervakar driftskonditionen med både vibrations- och stötpulsmätning på en och samma givare. I och med kombinationen av mätmetoderna kan lager- och smörjkondition, obalans, uppriktningsfel, lösa delar och andra maskinproblem övervakas och identifieras på ett mycket effektivt sätt och med maximala förvarningstider.

Boliden Garpenberg är Sveriges äldsta gruva i drift där Boliden gjort investeringar på 3,9 miljarder kronor åren 2011-2014.

Expansionen innebar att gruvan idag, med omkring 400 anställda, är en av världens mest moderna och kostnadseffektiva. Malmproduktionen har lyft från 1,4 till 2,5 miljoner ton malm per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078