23948sdkhjf

Förslag till ny del av IEC 62443

En ny del, IEC 62443-3-2, Security risk assessment and system design, av den internationella standarden för IT-säkerhet i industriella styr- och reglersystem, IEC 6244, har nu tagits fram.
Den nya delen föreslås handla om uppdelning av systemet i zoner och kanaler (conduits), om avgränsning mellan dem och om riskbedömning och bestämning av de tänkta säkerhetsnivåerna.

IEC 62443, som har titeln Industrial communication networks – Network and system security, är mer teknik- och lösningsorienterad än den mer generella – och mer kända – ledningssystemstandarden ISO 27000.

Den nya standarden är tänkt för automation och processtyrning i industri och teknisk infrastruktur och fokuserar på hur man gör för att uppnå det önskade skyddet, som förstås beror på vilken nivå som valts för de olika delarna av systemet.

Liksom övriga delar av IEC 62443 är den föreslagna delen ett samarbete mellan den internationella standardiseringsorganisationen IEC och ISA, The International Society of Automation.

Förslaget till nytt arbete har beteckningen 65/611/NP och kan fram till den 15 januari 2016 utan kostnad beställas från SEK Svensk Elstandard här .

En lista över de olika delarna av IEC 62443 finns här , hämtad från det aktuella förslaget.

Fakta:
SEK Svensk Elstandard representerar svenska intressen i internationell och europeisk standardisering på det elektrotekniska området, inom organisationerna IEC och CENELEC. Genom SEK deltar cirka 600 experter från olika företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet med specialistkunskap .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078