23948sdkhjf

Northland i konkurs

Gruvbolaget Northland har begärt sig självt i konkurs. Pengarna är slut. Inga finansieringslösningar har lyckats, uppger företaget.
På grund av den senaste tidens utveckling har respektive styrelse i samråd med rekonstruktören i Sverige nått slutsatsen att förutsättningarna för en fortsatt rekonstruktion inte finns och att förutsättningarna för konkurs finns till hands, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bolagen i koncernen kommer därför ansöka om konkurs vid respektive behörig domstol, skriver företaget vidare.

– Det är mycket tråkigt att det dramatiska fallet för järnmalmspriserna som skett under året har gjort det omöjligt att säkerställa nödvändig finansiering, vilket var en förutsättning för en fortsatt verksamhet,” kommenterar styrelseordföranden Olav Fjell.

– Våra anställda och alla i vår närmsta omgivning förtjänar en eloge för den hängivenhet som visats under de prövningar vi har mött, detta visar bland annat på de värdefulla tillgångar som detta bolag besitter, kommenterar vdn Johan Balck.

5 december meddelade Northland att all handel av bolagets aktier och obligationer stoppats eftersom bolaget och dess dotterbolag kommer ansöka om konkurs, skriver företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063