23948sdkhjf

Lönne Scandinavia blir Brammer

Vid årsskiftet försvinner namnet Lönne Scandinavia AB efter att Brammer Group PLC förvärvade koncernen i början av 2014. Nu görs sista steget i integrationen till Brammer.
Som del i den på Londonbörsen noterade koncernen Brammer med över 3500 anställda är strategin nu på plats för en offensiv satsning på den Skandinaviska marknaden.

– Lönne Scandinavia har i snart 70 år arbetat upp en stark ställning på den skandinaviska marknaden. Brammers strategi är att stärka och utveckla denna position ytterligare. Det är därför rätt att ändra namn till Brammer för att fullt ut integrera med Europas största aktör inom vår nisch, säger Jörgen Ottosson, chef för Brammer i Sverige.

Brammer Group PLC som etablerades 1920 är idag Europas ledande leverantör inom distribution av industriprodukter till eftermarknaden. Koncernen är representerad i 20 länder, har omkring 100 000 kunder och omsatte närmare nio miljarder kronor 2013.

– Med namnbytet får Lönne Scandinavia AB en synlig tillhörighet med Brammerkoncernen. Samtidig får Brammer en stark marknadsprofil i Norden, och namnbytet underlättar vidare utveckling och satsning i regionen. För existerande kunder ger namnbytet en fördel i form av full tillgång till Brammers kompetens och produktportfölj inom eftermarknad, säger Jörgen Ottosson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079