23948sdkhjf

”Det blir inga chockhöjningar”

Förvaltningsrättens dom ger elnätsföretagen möjlighet att investera i näten för ökad leveranssäkerhet och utveckling av nätet och innebär inte att kundernas avgifter automatiskt höjs med några chockbelopp, skriver Svensk Energi i ett pressmeddelande.
Kjell Jansson, vd på Svensk Energi, är positiv till gårdagens besked från förvaltningsrätten:

– Domen innebär att elnätsföretagen kan fortsätta investera i elnäten, något som krävs för fortsatt trygga elleveranser med så få avbrott som möjligt. En annan viktig aspekt är att elnätsföretagen får bättre förutsättningar att leva upp till samhällets krav på modernisering av elnäten – och så kallade smarta elnät.

Svensk Energi anser att det inte blir tal om någon retroaktiv betalning för kunderna som Energimarknadsinspektionen påstår och att elnätsföretagen redan förklarat att en dom som tillåter högre intäktsramar inte med automatik leder till högre elnätsavgifter.

– Sveriges elnätskunder har rätt att få saklig och trovärdig information och där har Energimarknadsinspektionen som myndighet en central roll. Det är därför oroväckande att myndigheten hävdar att förvaltningsrättens besked kan innebära ”höjningar på uppemot 50 procent”, som om det vore en absolut sanning, säger Kjell Jansson i en kommentar:
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063