23948sdkhjf

SGU belönar ”Snille och flit”

SGUs medalj för ”Snille och flit” inom gruvnäringen för 2013 går till Pär Weihed, Lena Abrahamsson och Eira Andersson, Luleå tekniska Universitet och Robert Pantze, tidigare chef för prospekteringsteknik på Boliden Mineral AB.



Pär Weihed belönas för att han har utvecklat den malmgeologiska forskningen vid Luleå tekniska universitet till en av de ledande i Europa.

Lena Abrahamsson och Eira Andersson belönas för att de i sin forskning lyft fram frågor om arbetsplatskultur och god arbetsmiljö för både kvinnor och män i gruvnäringen.

Robert Pantze tilldelas hedersmärket för att han under en lång tid framgångsrikt har arbetat med att utveckla geofysiska instrument och tolkningsmetoder för prospekteringen.

– Modern gruvindustri bygger bland annat på fördjupad malmgeologisk kunskap, avancerade undersökningsmetoder och bra organisation och goda arbetsvillkor för både kvinnor och män. Årets pristagare har i sin forskning och övriga gärning starkt bidragit till denna utveckling, säger SGUs generaldirektör Jan Magnusson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078