23948sdkhjf

Akzo Nobel lägger ner i Gamleby

Akzo Nobel lägger ner sin fabrik i Gamleby och koncentrerar produktionen av färgprodukter till bandlackeringsindustrin till tre fabriker i Europa och Ryssland, däribland Malmö. 160 anställda berörs i Gamleby.
Produktionen inom affärsområdet Industrial coatings kommer att fokuseras till sammanlagt tre fabriker i Malmö, Lipetsk (Ryssland) och Hilden (Tyskland).

Förändringarna inleds i början av nästa år. Produktionen i Gamleby överförs till Malmö och Lipetsk, medan produktionen i Nürnberg kommer att flyttas till Hilden. Omkring 280 anställda kommer att beröras varav 160 i Gamleby. I samband med flytten kommer omkring 60 nya tjänster skapas i Malmö.

– Tack vare att vi samordnar produktionen mellan våra olika produktområden, lämnar vår produktion totalt sett ett mindre fotavtryck på miljön, säger Conrad Keijzer, ansvarig för affärsområdet Performance Coatings i koncernledningen på Akzo Nobel i en kommentar.

De anställda har informerats om planerna och diskussioner med fackliga företrädare har inletts, skriver företaget i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109