23948sdkhjf

Ny tidsplan för O2-moderniseringen

OKG har nu uppdaterat tidsplanen för det pågående arbetet med att modernisera säkerheten vid Oskarshamn 2 (O2). Det innebär att projektet förlängs med drygt fyra månader, vilket innebär att O2 kan återuppta elleveranserna i mitten av september 2014.
– Moderniseringen av O2 är ett gigantiskt industriprojekt. Arbetet har så här långt gått mycket bra, dock krävs mer tid än vi tidigare beräknat för att genomföra återstående uppgraderingar av reaktorns kontroll- och övervakningsutrustning, säger OKGs vd Johan Svenningsson i en kommentar.

För närvarande har all utrustning och allt kablage i kontrollrummet rivits ut och arbetet med att installera och koppla in alla nya komponenter har påbörjats, skriver OKG i ett pressmeddelande.

– I så här stora och komplexa projekt måste lagda tidsplaner ständigt utvärderas. I det avseendet är det inget svårt beslut att prioritera kvaliteten istället för att forcera tidsplanen, säger Johan Svenningsson.
Fakta

Den omfattande säkerhetsuppgraderingen inleddes den 1 juni.
Pågående projekt utgör en deletapp i det övergripande projektet som innehåller säkerhetsuppgradering, livstidsförlängning och effekthöjning.
Projektet avslutas 2015 med en effekthöjning från 660 MW till 840 MW.
Total investering på 8 miljarder kronor för att reaktorn ska kunna leverera konkurrenskraftig el till den nordiska elmarknaden i minst 20 år till.
Nuvarande etapp är ett av de största industriprojekten i Sverige på senare år:
800 ton nya komponenter ska in i anläggningen, 85 mil kablage ska förläggas.
5 800 anläggningsobjekt påverkas och tyngsta lyftet på 158 ton.
80 000 kopplingar och 20 000 svetsar ska genomföras.
Över 2 000 personer från flera länder i Europa är engagerade i projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062