23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Processrdic
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

400 berörs i Arla-rockader

Bondeägda Arla vill lägga ner mejerierna i Skövde och Göteborg, skära ned i mejeriet i Visby och avveckla Arla Strategic Innovation Centres i Stockholm. Sammanlagt berörs 400 anställda.
























– Vi vill stärka vår konkurrenskraft genom att anpassa Arlas struktur och produktionskapacitet. Marknaden förändras snabbt, precis som i andra branscher, säger produktionsdirektören på Arla Sverige, Jörgen Greve i en kommentar. Göteborgs mejeri stängs i slutet av 2014 och produktionen flyttas till Jönköping – där investeringar och nyanställningar sker – och mejerierna i Linköping och Kallhäll, Stockholm. Mejeriet i Skövde stängs i slutet av 2015 och tillverkningen av cottage cheese flyttas över till det idag stängda mejeriet i Falkenberg som föreslås öppna i slutet av 2014 – och blir då Europas största mejeri för cottage cheese. Mejeriet i Visby ska renodlas till mjölkpulver samt konsumtionsmjölk och grädde för den lokala marknaden på Gotland medan produktionen av filprodukter och smör samt kyllager flyttas till Kallhäll i Stockholm och Götene. Arla skriver i ett pressmeddelande att beslutet ligger i linje med koncernstrategin och att målet är att spara nästan tre miljarder kronor före utgången av 2015. Arla Strategic Innovation Centres i Stockholm som idag har 40 medarbetare ska också avvecklas. Istället vill Arla kraftsamla och skapa ett koncerngemensamt innovationscenter i Århus, Danmark. De fackliga förhandlingarna har inletts.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078