23948sdkhjf

Pilotanläggning på gång: ”Vi har träffat alla nyckelpersoner”

SaltX och Dalmia Cement har påbörjat arbetet med pilotanläggning för elektrisk cementtillverkning i Indien

SaltX Technology och Dalmia Cement inledde sitt samarbete i juni 2023. Samarbetet avser att under 2024 färdigställa en gemensam pilotanläggning för elektriskt framställd cement, där SaltX:s elektriska kalcineringsteknik (EAC), implementeras vid en av Dalmia’s befintliga anläggningar i Indien. Projektet startar nu och ligger till grund för förstudiearbetet som planeras startas under första kvartalet 2024.

Dalmia Cement har totalt sju produktionsanläggningar i Indien med en årlig produktionsvolym på över 40 miljoner ton cement. Dalmia har identifierat anläggningen i Rajganga Nagpur Odish i centrala Indien, som den bäst lämpade för kommande pilotprojekt utifrån tekniska och logistiska förutsättningar. 

”Genom vårt besök är jag mycket glad över att kunna konstatera att vi nu börjat arbeta tillsammans på plats för den kommande piloten i Indien. Vi har träffat alla nyckelpersoner i projektet, och vi ser med tillförsikt fram emot att påbörja förstudien i början av nästa år, säger Carl-Johan Linér, vd SaltX, i en kommentar.

Dalmia Cement har ambitiösa expansionsplaner för att möta den stora efterfrågan av klimat-neutral cement i den fortsatta industrialiseringen och urbanisering av Indien. Samarbetet mellan företagen uppmärksammades under lanseringen av LeadIT 2.0 - Partnership for a Just and Equitable Industry Transition på COP28 i Dubai. Mr. Mahendra Singhi- vd Dalmia (Cement) Bharat: 

I förstudiearbetet planeras även materialtester att utföras i SaltX test- och researchcenter i Hofors.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094