23948sdkhjf

Gruvorna lockar ABB norrut: ”Omställningen börjar här”

Under året har ABB etablerat lokaler i Gällivare, Skellefteå, Umeå och Sundsvall. Nyligen invigdes ABB:s nya lokal i Kiruna.

Vad är det som drar ABB till norra Sverige? Jo, bland annat de största industriaktörerna Boliden, Kaunis Iron, Copperstone och LKAB.

– Den hållbara omställningen börjar här och för oss är det också avgörande att finnas där våra kunder finns för att kunna fortsätta driva på industriutvecklingen i tätt samarbete med dem, säger Magnus Heikkilä, chef för ABB i Kiruna, i en kommentar.

En annan som ser positivt på ABB:s etablering i Kiruna är Mats Taaveniku, kommunalråd på Kiruna kommun. I en kommentar säger han:

– Potentialen för industriutvecklingen i Kiruna är enorm. Men för att kunna genomföra den gröna omställningen behövs en större diversifiering av näringslivet och fler satsningar från de stora industriaktörerna.

Åsa Granli, energieffektiveringsexpert och säljchef på ABB Motion i Sverige menar att företag står inför både utmaningar och möjligheter som är komplex. Därför krävs det att flera aktörer samarbetar. I en kommentar säger hon:

– Just nu är vi på en resa där vi expanderar vår verksamhet i hela norra Sverige, från Sundsvall till Kiruna. För oss innebär expansionen i Kiruna tillgänglighet och service för aktörerna i Malmfälten, och bättre möjligheter att tillsammans göra större nytta snabbare

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094