23948sdkhjf

Utökar samarbetet för framtidens bränslen

Liquid Wind förstärker sitt partnerskap med branschledande aktörer för att öka produktionskapaciteten av elektrobränslen till sjöfarten

Liquid Wind meddelar att de förstärker sitt partnerskap med ett antal ledande europeiska aktörer som arbetar med att minska koldioxidutsläpp för långväga sjötransporter. Partnerskapet innebär att de tillsammans planerar att utveckla ytterligare 10 elektrobränsleanläggningar i Norden fram till 2027. Samarbetet började redan år 2020 med nyckelpartnerna Alfa Laval, Carbon Clean, Siemens Energy och Topsoe med den gemensamma visionen att skapa en värld utan ett beroende av fossila bränslen.

Nästa steg i samarbetet är att utveckla 80 standardiserade, modulariserade 100 000 tons elektrobränsleanläggningar till 2030. Dessa anläggningar beräknas minska koldioxidutsläppen med 14 miljoner ton CO2 per år.

Målsättningen är att etablera ytterligare tio så kallad Core eMethanol Plants (CMP) för produktion av elektrobränsle före slutet av 2027. Detta kommer att innebära en markant ökad produktionskapacitet och global tillgång av elektrobränslen samt kraftfull reduktion av koldioxidutsläpp.

Claes Fredriksson, vd och grundare av Liquid Wind, förklarar:

– Vi har haft ett utmärkt samarbete med våra “community partners” under flera år nu. Med några partners började vi jobba redan 2018 och det är riktigt roligt att vi nu kan intensifiera vårt samarbete och höja nivån både på integration and öppenhet. Mycket har hänt sedan 2018 både med Liquid Wind, och på marknaden. De kommande åren kommer att innebära mycket spännande och värdeskapande arbete tillsammans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094