23948sdkhjf

Så bemöter stålbolagen kritiken

Efter kritiken mot de svenska grönt stål-metoderna svarar stålbolagen att de förstår synpunkterna, men att forskarna bortser från helheten.

Forskningsrapportens kritik mot den teknik svenska bolag valt vid framställning av grönt stål, avfärdas av LKAB, skriver SVT i en uppföljande artikel.

Enligt LKAB har man valt vätgasteknik då den passar den järnrika svenska järnmalmen. Bolaget menar också att man har koll på teknikutvecklingen utanför Sverige.

LKAB:s hållbarhetsdirektör Niklas Johansson säger till SVT att om någon annan teknik visar sig vara ännu bättre är de beredda att byta spår.

SSAB har också svarat på kritiken. Till SVT skriver dem att Hybrit-tekniken är den teknik som har bäst förutsättningar för bolaget.

Att elpriserna kan öka i hela landet, anser H2 Green Steel är ett sätt att polarisera.

– Lösningen på framtidens elbehov är inte att använda mindre el i norr utan att öka produktionen i söder, säger Lina Håkansdotter på ståltillverkaren H2 Green Steel till SVT.

Vidare skriver de att alla bolag gärna diskuterar de stora satsningarna och att man är medveten om att elen är en svår nöt att knäcka.

LKAB poängterar däremot att deras vätgaslager ska kunna stabilisera elpriserna i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094