23948sdkhjf

Kaunis Irons Åsa Allan prisas

Åsa Allan, vice vd på Kaunis Iron, tilldelas hederspriset FEM Special Award.

Utmärkelsen hyllar betydelsefulla bidrag till geologin och gruvindustrin inom de fennoskandiska länderna och priset delades ut under konferensen "Fennoscandian exploration and mining".

– Vilken ära! Jag ser med stor glädje tillbaka på allt jag fått vara med om att utveckla och uppleva genom mitt arbete. Det är fantastiskt att det uppmärksammas genom det här priset. Jag vill tacka min familj, vänner, före detta och nuvarande kollegor för allt stöd och inspiration ni ger mig, säger Åsa Allan.

Juryn består av Pertti Lamberg och Taija Kankaanpää, representanter för FinnMinn, Anita Helene Hall, generalsekreterare för Norsk Bergindustri, Maria Sunér, VD på Swemin samt Hans Årebäck, chef för affärsutveckling vid Boliden Mines.

Juryns motivering lyder: 

”Åsa Allans karriär inom gruvindustrin visar vad en kapabel och modig person kan åstadkomma. Hon har bidragit till att frigöra den ekonomiska potentialen hos apati-järn-kopparfyndigheter i norra Sverige. Hennes doktorsexamen i geologi av en sådan fyndighet följdes av en övergång till gruvindustrin, där hon bidrog som planeringschef till öppnandet av Kaunisvaara gruva. Ännu viktigare var hennes arbete från 2015, först som Pajala kommunchef och sedan som vice vd för Kaunis Iron AB, som var avgörande för återöppningen av gruvan. Åsa har visat ett exceptionellt ledarskap och fungerar som en förebild för unga geologer.”

Kort om Kaunis Iron:

Sedan 2018 driver Kaunis Iron järnmalmsgruvan i Pajala och producerar varje år ca 2,2 miljoner ton järnmalmskoncentrat.

Kaunis Iron

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08