23948sdkhjf

Flytande solceller ger många fördelar

Startup-bolaget vill satsa på flytande solceller som ger mer energi och även andra fördelar.

Startup-företaget Sunsurf Solar har nu tagit in två miljoner i riskkapital för att utveckla sin teknik med flytande solceller.

— Det känns fantastiskt kul! Investeringen gör det möjligt för Sunsurf Solar att skala upp verksamheten och satsa helhjärtat på etablering i Sverige innan vi går ut internationellt. Vårt mål är att vara en viktig pusselbit i den gröna omställningen och vi erbjuder ett smart koncept, säger Marc Montgomery, vd och medgrundare av Sunsurf Solar, i en kommentar.

Ju varmare solceller blir, desto mindre effekt genererar de. Genom att placera solceller på vatten skapas en avkylande verkan som ökar energieffekten även under årets varmaste dagar. Det gör också att dyrbart vatten kan sparas, då flytmodulen hindrar solens strålar från att nå vattenytan och avdunstningen minskar.

Sunsurf Solars teknik, som inom ett par månader kommer finnas tillgänglig på marknaden, är i första hand tänkt att säljas till jordbrukare med egna bevattningsdammar. Men teamet kommer även rikta sig till exempelvis industrier och energibolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078