23948sdkhjf

Säljer bolaget med fokus gruvteknik

Gruvteknikbolaget Minalyze säljs till branschkollega.

Minalyze är en pionjär inom utvecklingen av skanningsinstrument för kärnprover och programvara för visualisering av geologisk data och har kunder i Europa, Australien, Afrika och Nordamerika. 

Det förvärvas nu av Veracio, med fokus artificiell intelligens och avancerade analyslösningar. Veracio, ett helägt dotterbolag till Boart Longyear Group Ltd som är listat på The Australian Securities Exchange (ASX). Därmed säljer Almi Invest hela sitt innehav på 28 procent i Minalyze.

 Transaktionslikvden uppgår till 326 miljoner kronor och markerar en betydande milstolpe för de båda företagen.

Annelie Lundström och Mikael Arthursson, medgrundare av Minalyze, kommer att fortsätta sitt arbete i ledande positioner inom Veracio och Minalyze-teamet i sin helhet kommer att ingå i Veracios verksamhet.

Almi Invest investerade redan 2011 i Minalyze och har sedan dess varit en aktiv ägare i bolaget.

De har jobbat hårt och engagerat under många år för att få en rigid bransch att ändra sitt arbetssätt gällande analys av borrkärnor. Den här affären är ett kvitto på att de har lyckats nå framgång med sin vision och jag ser med glädje på hur de nu får möjlighet att fortsätta sin resa tillsammans med en strategiskt viktig spelare på marknaden, säger Kajsa Gustafsson, Investment Manager på Almi Invest, i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062