23948sdkhjf

Ny mark för att lagra energi

Sens arrenderar mark för att bygga batterilager.

Sustainable Energy Solutions Sweden, Sens har undertecknat flera nya arrendeavtal för en batterilagringsanläggningar. Ett avtal gäller för mark i Flen, Södermanlands län. Avtalet sträcker sig fram till och med den 1 maj 2053 och den förväntade kapaciteten för batterianläggningen är 40 MW. 

Ytterligare avtal har tecknats med syftet att upprätta en ny batterilagringsanläggning i Motala, Östergötlands län. Detta avtal sträcker sig också fram till och med den 1 maj 2053 och syftar till att skapa en batterianläggning med en kapacitet på 30 MW.

Man har även tecknat avtal med markägare i Jönåker, Södermanlands län. Målet är att bygga en batterilagringsanläggning med bedömd kapacitet på 30 MW.

Som första steg i utvecklingen av batteriparker fokuserar Sens på att identifiera attraktiva projektområden med närhet till tillgängligt nät för att därefter säkra arrendeavtal som möjliggör för bolaget att etablera batteriparker.

Henrik Boman, vd för Sens, säger i ett pressmeddelande:

– Detta nya arrendeavtal markerar ytterligare ett steg framåt i vår pågående utveckling. Detta är en tydlig indikation på SENS starka framdrift när det gäller att etablera batterilagringsanläggningar i Sverige. Vårt framgångsrika samarbete med markägare och intressenter visar vår förmåga att driva dessa projekt framåt. Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta dessa dialoger och ser fram emot att hålla uppe detta momentum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079