23948sdkhjf

Cementa byter namn

Cementa blir Heidelberg Materials.

Under hösten presenterade Cementa koncernbolag HeidelbergCement sin övergång till det nya varumärket Heidelberg Materials. Nu fortsätter utrullningen av varumärket i den globala organisationen, vilket även omfattar dotterbolagen i Sverige. 

Att samla alla koncernens bolag och 51 000 medarbetare under ett och samma varumärke är ett steg i den förändring som hela företaget påbörjat, och som handlar om att erbjuda produkter, tjänster och lösningar med mindre klimatpåverkan och därmed bidra till ett långsiktigt hållbart byggande.

Sedan ett antal år driver Heidelberg Materials klimatomställningen i cement- och betongbranschen, med flera globalt viktiga projekt på gång i den nordiska regionen, såsom etableringen av CCS-anläggningar för koldioxidavskiljning i cementtillverkningen.

I samband med namnbytet förtydligar verksamheten sin klimatstrategi.  Det innebär enligt bolaget ett målmedvetet arbete för att minska CO2-utsläppen i egen verksamhet men också med fokus på de utsläpp som genereras i leverantörs- och kundledet.

- Vi bär med oss vår långa och stolta historia när vi nu fortsätter under det nya gemensamma varumärket Heidelberg Materials. Vi tar det här tillfället att samla våra styrkor och i samverkan med kunder och leverantörer nå målet om att bygga samhället med betydligt mindre klimatpåverkan, säger Magnus Ohlsson, vd Heidelberg Materials Cement Sverige i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066